Šoltansko ulje, vino, TZ i pisma na spli''skoj Štoriji od spize, vina i slakega


U Splitu se održava manifestacija posvećena okusima i nematerijalnoj baštini u organizaciji TZ grada Splita i Grada Splita, a sudjeluju šoltanska vinarija Balić, Marinac, Burica i Jakučević-Kalebić i ulja, kao i udruga Zlatna Šoltanka i uljara Olynthia Natura, Udruga Rusmarin, klapa Čuvite, VIS Sotto Voce te TZ Šolta, zajedno s predstavnicima turističkih zajednica otoka Brača i prozvođačima gina točnije, Mjesec gastronomije održava se u Splitu pod nazivom „Štorije o'' spize".

Cilj je da domaćim i stranim gostima prezentiraju tradicionalne i pomalo zaboravljene splitske i dalmatinske specijalitete. Stoga u suradnji sa TZŽSD  bit će prezentacije dalmatinskih maredi na brojnim trgovima

Stoga su iz TZ grada Splita pozvali sve Splićanke i Splićane, kao i goste, na Štorije o'' spize i vina ovog petka i subote na Peškariji, kao i na Štorije o'' slatkega koje će se održati ove subote i nedjelje na Voćnom trgu. 

Zabavni dio programa će, kao i onaj gastronomski, biti posvećen dalmatinskoj baštini pa će posjetitelji uživati u klapskoj pjesmi, sinjskoj reri, virtuoznim gitarskim izvedbama te nastupu svjetski poznatih Sinjskih mažoretkinja.

Svi koji dođu na Voćni trg moći će probati tradicionalne slastice koje su obilježile djetinjstvo generacija Splićana.

Svi putevi, dakle, sljedećih dana vode u centar grada, gdje se, sudeći po velikom interesu najavljenih posjetitelja, sprema fešta za pamćenje i pravi festival okusa.

Štorije o'' spize se na Peškariji, ovog petka i subote, održavaju od 18 – 21 sat, a Štorije o'' slatkega, ove subote i nedjelje, na Voćnom trgu, od 9 do 12 sati.

Navratite i guštajte!


  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.