Što nas još očekuje ovog tjedna?


Tjedan je započeo hit predstavom, urnebesnom komedijom "Tajkuni" glumačke družine "Histrion". Amfiteatar u Maslinici bio je ispunjen do zadnjeg mjesta. Sami glumci nisu mogli doći do daha od smijeha. Interakcija s publikom bila je sjajna i rijetko viđena, a i sama je predstava bila urnebesna i sjajna. Glumci su otvoreno priznali da je ovo dosada najbolja publika i izvedba. Svi su uživali.

Podsjećamo, glumili su Ana Marija Percaić, Hrvoje Klobučar, Franka Klarić, Zlatko Ožbolt.

Vrlo zanimljiva i aktualna tema histrionske nove predstave TAJKUNI, M. Gavrana komentira grabež i pohlepu, ismijava ljudske mane te kritički preispituje poduzetničke navike našeg doba.

Večeras, 23. srpnja 2019. je otvaranje izložbe autorice Senge Aljinović  "Otočka priča u kamenu i drvu" s početkom u 20:30.

Slijedi glazbena večer, 24. srpnja 2019. u Srednjem Selu "Jazz Rock na Vrklini", svira Andro Mihin Band u 21:00h!

Pridružite nam se na kulturno-zabavnoj večeri uz KUD "Šolta" i AK "Sulet" u četvrtak 25.07.2019. god. u 21:00 sat u Nečujmu.

26. srpnja 2019., petak, ujutro u 10 h dođite u Nečujam dočekati Domagoja Jakopovića Ribafisha i podržite njegov projekt Rokotok.

Domagoj Jakopović Ribafish, novinar i bloger u spomen na tragično preminulog dvanaestogodišnjeg sina Roka, 6. srpnja započeo je jedinstveni projekt "RokOtok". Ribafish planira doplivati do svih naseljenih hrvatskih otoka (njih 50) u dvije ili tri etape.

"Doći ću na najbliži rt, upiknuti zastavicu i to znači da je otok osvojen. Dolazim do bova, javljam se djeci, otplivamo na obalu i ispričam im o ekologiji, hrvatskim otocima i očuvanju tradicije, putovanjima, avanturizmu i istraživanju, napravimo mali kviz. Tad se bacamo u potragu za skrivenim blagom, zagonetnim predmetom koji je u međuvremenu sakrio na otoku netko s broda. Čestitamo onome tko ga pronađe, no imamo poklončiće za sve. " rekao je Ribafish u jednom intervjuu.

Šolta je na kalendaru 26. srpnja, a djeca će se družiti s Ribafishem u edukativno-zabavnom programu!

27. srpnja ispratit će ga iz Maslinice za Drvenik.

26. srpnja 2019. s početkom u 20:30 očekuje nas i predstava "Tajna svijeta" u Domu kulture u Grohotama. Tekst je napisao poznati kazališni pisac, autor hitova za odrasle i dječje predstave, Matko Elezović.  U predstavi dječak i djevojčica pokušavaju pronaći tajnu svijeta, ali nisu sigurni je li tajna svijeta ljubav, ili možda smijeh, a možda i što ću biti kad odrastem? 

U zgodama i nezgodama koje im se događaju dok otkrivaju tajnu svijeta, aktivno sudjeluju i djeca, a sve to uz pomoć veselih pjesama koje je za ovu predstavu skladao Zlatko Presečki. Na kraju predstave upoznaju Lutka Sveznalutka koji im otkrije da su tajna svijeta oni sami - djeca!

27. srpnja, subota - očekuje nas središnja ljetna manifestacija - Potezanje Mrduje, kad se Bračani i Šoltani slože na konop i pokušavaju dati odgovor na vječno pitanje - "Čigova je Mrduja?!". Ove godine ima nekih novosti i bit će vrlo uzbudljivo - program i više informacija objavit ćemo posebno, no sve možete pratiti na instagramu - potezanje.mrduje i visitsolta te facebook stranici Potezanje Mrduje. Nakon što dobijemo odgovor na pitanje čija je Mrduja sljedećih godinu dana, tko će "pritegnut" na svoju stranu i dobro se zabavimo na moru, na kopnu, u Stomorskoj će nas zabavljati grupa Magazin.

28. srpnja 2019. nedjelja, možete provesti večer ležerno, u pravom otočkom duhu te u Donjem Selu u Dolivaškim dvorima, s početkom u 21:00 h, prisustvovati Večeri domaće riči, pisme i vina.


Detaljnije o ovim događanjima i rasporedu ljetnih manifestacija pratite na našim mrežnim stranicama i facebook stranici Kulturno-informativni centar otoka Šolte te na mrežnoj stranici Turističke zajednice Općine Šolta.


Foto: preuzeto sa mrežne stranice projekta Rokotok i mrežne stranice GD "Histrion"


  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.