SVA JUBAV SVITA - SVIT ZA DICU ŠOLTE


SVA JUBAV SVITA - SVIT ZA DICU ŠOLTE

U organizaciji udruge Osmijeh i MK Veterani 9. i 10. lipnja, u Grohotama, održala se pomotivna manifestacija za udrugu Osmijeh pod nazivom "Sva jubav svita,svit za dicu Šolte".

Načelnik Nikola Cecić Karuzić i Općina Šolta, Kulturno-informativni centar otoka Šolte i TZ Šolta, poduprli su ovu manifestaciju, kao i brojni pojedinci, članovi udruge i donatori, uz nesebično danonoćno i neprestano zalaganje jezgre i pokretača same udruge koji su uz svu ovu logistiku ljubavi i altruizma isplanirali ovaj podvig, koji je samo jedan pokazatelj svakodnevnih čuda koje udruga realizira - za naše najmlađe sugrađane!

Na inicijativu roditelja, osnovana je Udruga Osmijeh prije čitavu godinu dana i uz potporu Općine Šolta pruža socijalne terapije i usluge malim Šoltanima - NADOMAK NJIHOVA DOMA - NA ŠOLTI. No, potrebno nam je zajedničko djelovanje kako bismo omogućili da se to nastavi.

Dvodnevna manifestacija u organizaciji udruge Osmijeh donijela je mnoštvo zabave, radosti, glazbe i toliko pozitivne energije, uzbuđenja i OSMIJEHA!

U dvorani OŠ Grohote, dvanaest ekipa igralo je malogometni turnir, a s ekipom T-rex, došao je i Marko Livaja i donio veliko uzbuđenje i izazvao pozornost. Došao je podržati svoju ekipu, turnir s humanitarnim ciljem i našao je vrijeme za toplu riječ, fotografiju i potpis apsolutno svima, malima i velikima navijačima.

Svoje ekipe podržali su i gradonačelnik Livna Darko Čondrić, koji je i zaigrao sa svojom ekipom NK Seljak Livno, pod brojem 10, a načelnik Općine Podstrana Mijo Dropuljić došao je podržati turnir i svoju ekipu, ali u ulozi navijača.

Njih je primio i načelnik Nikola Cecić Karuzić u svom u redu te su između utakmica održali sastanak i razmijenili iskustva sa svojih područja vezano uz rad s djecom s razvojnim poteškoćama, a pridružila im se i predsjednica udruge Osmijeh, Ina Pavić koja je u užurbanom rasporedu rado se odazvala pozivu domaćina sastanka.

Kako nam je u razgovoru o organizaciji manifestacije kasnije rekla predsjednica udruge, Ina Pavić, kada se zahvaljivala jednom roditelju na svoj pomoći, čije dijete nema potrebu za uslugama koje omogućuje udruga, on je rekao kako sve ovo nije samo za djecu, već za svih nas! I to je doista tako.

U razgovoru s Mariom Blagaićem koji je uz Dragana Markovića, bio zadužen za organizaciju malonogometnog turnira, rekao je kada smo uputili čestitke za sjajnu organizaciju – kako je htio pokazati kako se s malo može napraviti puno! Moramo priznati da su roditelji, udruga Osmijeha, svi suorganizatori, pojedinci, donatori doista uspjeli!

Navečer su održani koncerti u parku Đardin te su zasvirali 9. lipnja, petak "reANIMATORI "i "HARD ROCK CHUWITA" band, a u subotu 10. lipnja "Anita i malo vitra band".

Dodjele zahvalnica za aktivni doprinos u radu Udruge Osmijeh, podijelile su predsjednica udruge Ina Pavić i mama jednog malog člana, Mia Jurjević. Na našim društvenim mrežama u objavama pogledajte Miino spontano, iskreno obraćanje svima koji su pomogli ostvariti najvažnije našoj djeci - terapije nadomak njihova doma - na Šolti i pomogli im svladati barem neke od prepreka s kojima se susreću! To je poruka srca koja je sažela cilj i nastojanja u snažnu poruku!

MK Veterani i Udruga Osmijeh realizirati su uz pomoć brojnih ruku i srca ovaj projekt, a mnogi su dali SVU JUBAV ZA DICU ŠOLTE!

Tako i ekipe koje su igrale malonogometni turnir i ostavile srce na terenu za našu dicu. Dodjelu medalja, pehara i proglašenje pobjednika vodio je Siniša Garbin.

4. Veterani Šolte

3. Rađa trgovina

2. NK Seljak Livno

1. MNK Podstrana

Od ideje do pripreme logistika je ljubavi, žice ludosti, dišpeta, i beskrajne želje pojedinaca i udruge, koje samo beskrajna volja i ljubav vode i okupili su toliko puno ljudi oko sebe.

Niste mogli vidjeti ni jedno lice koje ne sjaji, čak i nakon dva dana neprestanog rada, svi su obavljali svoje zadatke, uskakali jedni drugima i ovo je bilo zajedništvo na djelu i u punom smislu te riječi! Svi su, i posjetitelji i sudionici bili dijelom ove velike i sjajne priče, koju trebamo živjeti cijelu godinu i pomagati kad možemo, a ovakvae sjajne manifestacije su tu da nas podsjete da ne zaboravimo dati SVU ljubav za DJECU ŠOLTE, jer nas trebaju. Oni su naša budućnost!

Fotografije, videa i više objava možete vidjeti OVDJE

Udruga Osmijeh zahvalila je od srca svima sljedećim riječima:

Kad srce pronađe put do ljubavi i dobrote i svu jubav svita pošalje tamo di triba

Dragi naši hvala Vam od srca na svemu,hvala šta nam pomažete i gurate nas stazama sretnog odrastanja.

Trebalo je puno energije,truda i vremena da se zaokruži ova predivna priča,jer zaista ljubav i osmijeh pokreću svijet.


Tko bi želio bi pomoći , može i donacijom:

UDRUGA OSMIJEH Put Rakove 30, Gornje Selo, Šolta.

IBAN HR772360000113007421


  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.