U sjećanje na Vesnu Parun povodom dvanaeste obljetnice njena preminuća


U utorak, 25. listopada na starom groblju u Grohotama, pod čepresom uz crkvu svetog Stjepana, u blizini groba njenog djeda, Ante Mateljana Jukića, na grob Vesne Parun, predstavnici Općine Šolta i Kulturno-informativnog centra, TZO Šolta i GKMM Knjižnice Grohote, učenici OŠ "Grohote" sa svojim učiteljicama i naš šoltanski svestrani autor koji štuje i štije rič, urednik Bašćine Dinko Sule, Jadranka Novaković koja njeguje nježne uspomene na razgovore s Vesnom i drugi prijatelji i štovatelji lika i djela Vesne Parun došli su povodom tužne dvanaeste obljetnice smrti najveće hrvatske pjesnikinje Vesne Parun. 

U godini kada smo obilježili i 100. godišnjicu njena rođenja, prisjetili smo se Vesne u srcu i misli.

Na grob najveće hrvatske pjesnikinje, u znak sjećanja položeno je cvijeće i zapaljene svijeće. Učenici OŠ “Grohote” su pročitali prigodne stihove, kao i njihova učiteljica Damira Pipilica. Pročitan je i ulomak iz pjesme "Ljubav" te nekoliko prigodnih riječi iz knjižice “Za Vesnu” koju je KIC otoka Šolte izdao povodom desete godišnjice smrti.

Svi zajedno, na skroman način  obilježili smo mišlju, stihom, dolaskom, cvijećem i svijećama obljetnicu tužna Vesnina odlaska s ovoga svijeta.

Oni koji nisu mogli doći k Vesni na grob povodom njena preminuća, vjerujemo da su upalili svijeću, čitali njene stihove ili joj uputili misao, na svoj način obilježivši ovaj dan.

U Domu kulture, u znak sjećanja na Vesnu bit će izvedena monodrama "Ja koja imam nevinije ruke", autorice i glumice Vesne Tominac Matačić, s početkom u 20:00 sati.

Vesna Parun, pjesnikinja od ovoga i onoga svijeta, koja je svoje posljednje zemaljsko utočište našla na otoku Šolti, shodno svojoj želji, uvijek će živjeti u svojim stihovima, kojima nas je zadužila zauvijek.

Neka joj je laka zemlja i vječna slava!


  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.