U Splitu predstavljena knjiga urednika DInka Sule i suradnika "Gljive, lišajevi, flora i fauna otoka Šolte"


Predstavljanje knjige "Gljive, lišajevi, flora i fauna otoka Šolte" u Splitu, održano je  29. rujna (petak) u suradnji GKMM Knjižnice Grohote, Kulturno-informativog centra otoka Šolte i Općine Šolta u Središnjoj knjižnici GKMM.

O knjizi su govorili:

recezentica dr. sc. Jadranka Mauch Lenardić,

predstavnica KICOŠ-a Marina Garbin

načelnik Općine Šolta Nikola Cecić-Karuzić, a moderatorica promocije bila je Željka Alajbeg.

Upoznali smo splitsku publiku, kojoj zahvaljujemo na dolasku, kao i svim sudionicima koji su nas upoznali s ovom vrijednom, značajnom i doista posebnom i jedinstvenom publikacijom koja naš otok čini istraženijim i bogatijim upoznavajući nas s njegovim biljnim i životinjskim svijetom, našim svijetom, jedinstvenim i raznolikim.

Od samog izdavanja knjige, prije mjesec dana, već su izvršena neka nova istraživanja i postoje nova saznanja vezana uz biološku raznolikost otoka Šolte. Stoga ćemo nastojati djelovati u tom smjeru i pomoći daljnim istraživanjima, kojima je ova knjiga temelj.

Neka nam ova knjiga urednika Dinka Sule i suradnika, bude motivacija da bolje upoznamo i čuvamo naš otok, da otkrivamo nove svijetove i neka bude vrijedan suputnik na tom putovanju!

Na nama je da ovu publikaciju predstavljamo i dalje, sad nas čeka jedna nova promocija!

Žao nam je iskreno jer sam urednik, motivator, istraživač i idejni začetnik ove vrijedne publikacije nažalost nije mogao prisustvovati ovoj promociji, ali tu je bila prisutna njegova supruga, Tonka Sule, kao i Željka Alajbeg iz GKMM Knjižnice Grohote koja je prenijela njegovu snažnu i jedinstvenu poruku i predstavila nam knjigu. 

Nažalost, bila je spriječena i suradnica prof. dr. sc. Biljana Apostolska, kojoj također zahvaljujemo ovim putem, kao i svim suradnicima!

Hvala dr.sc. Jadranki Mauch Lenardić na toplom, znanstvenom, no i vrlo emotivnom i prije svega divnom, iskrenom izlaganju, kao i načelniku Nikoli Cecicu Karuziću.

Čitajte i istražujte - "Gljive, lišajevi, flora i fauna otoka Šolte" urednika Dinka Sule i suradnika, dostupna je u prostorijama Općine Šolta ako želite svoj primjerak!


  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.