Zlato uljima Zlatne Šoltanke za izvrsnost i izvornost, no i ukupna pobjeda - Šoltansko maslinovo ulje u Japanu!


Talijanska gospodarska komora u Japanu (ICCJ) proglasila je pobjednike osmog izdanja međunarodnog natječaja JOOP (Japan Olive Oil Prize) i prvog izdanja JOOP Design Award.

JOOP organizira Organizacijski odbor JOOP (Japan Olive Oil Prize) u koordinaciji s Talijanskom gospodarskom komorom u Japanu, a njegov je cilj educirati potrošače o korisnim učincima ekstra djevičanskog maslinovog ulja u Japanu uz komercijalnu promociju kvalitetnih proizvoda. Važna prilika koja pomaže proizvođačima maslinovog ulja da povećaju ugled i vidljivost svoje marke na međunarodnim tržištima.

Žiri je ove godine činilo devet sudaca: Pietro Paolo Arca (Italija), Konstantinos Liris (Grčka), Angeles Calvo Fandos (Španjolska), Antonio Giuseppe Lauro (Italija), Pablo Voitzuk (SAD), Michiyo Yamada (Japan), Birsen Pehlivan (Turska), Hiromi Nakamura (Japan) i Mariko Shimada (Japan). 

„Protiv teškog općeg scenarija, izazvanog COVID-19, devet međunarodnih sudaca pozvano je na daljinsko ocjenjivanje i procjenu uzoraka pristiglih u Tokio iz cijelog svijeta. Uspjeli smo profesionalno raditi i jamčiti konačne rezultate. Ove godine sam vrlo ponosan na ovo natjecanje koje je organizirala jedna važna institucija poput Talijanske gospodarske komore u Japanu, jer je, uz izazove, uspjela rasti i etablirati se kao jedno od najvažnijih svjetskih natjecanja ", rekao je Konstantinos Liris, predsjednik panela za nagradu za kvalitetu.

„U teškoj godini kao što je 2020., JOOP je procvjetao porastom od 105 sudionika u odnosu na 2019. godinu (s 242 na 347), snažnom prisutnošću Grčke i Turske. JOOP je sve više sinonim za profesionalizam i vrlo visoku kvalitetu, a možda je pozitivan odgovor koji smo imali ove godine, unatoč globalnoj krizi, simboličan za trud i rad koji proizvođači ulažu u suglasju s majkom prirodom! “, rekao je Davide Fantoni, generalni direktor Talijanske gospodarske komore u Japanu.

Prenosimo Vam izjave čelnih ljudi vezanih za organizaciju ovog važnog natjecanja kako bismo dali kontekst našoj priči o još jednoj nagradi za izvrsnost i izvornost šoltanskom maslinovom ulju!

Što se ovog puta dogodilo?

Dvije vrste ulja udruge Zlatna Šoltanka dobile su medalje, oba ulja sa zaštićenom oznakom izvornosti (P.D.O.) !

Na natjecanju u Japanu udruga Zlatna Šoltanka se natjecala s blendom ulja od sorti šoltanke i oblice, u kategoriji P.D.O. (zaštićena oznaka izvornosti)  je "Best in class" i proglašeno je pobjednikom za svoju zemlju na ovom prestižnom svjetskom natjecanju maslinovih ulja osvojivši 9.5-10 bodova, a zlatnu medalju (gold award) u kategoriji P.D.O. dobilo je ekološko monosortno ulje, sorte šoltanka osvojivši 9-9.5 bodova!

 U svjetskim razmjerima, na tržištu poput japanskog ovo je iznimno velik uspjeh i sjajna promocija i za Dalmaciju kao maslinarsku regiju, a posebno za otok Šoltu!

Rezultate možete pogledati ovdje.

Čestitamo od srca dobitnicima nagrade - udruzi Zlatna Šoltanka na još jednom velikom, lijepom i važnom uspjehu te im želimo i da nastave dalje biti sjajni u onome što rade – tekućim zlatom osvajati zlato za istinsku kvalitetu i izvornost koju daju blagodati prirode, znanje, rad i trud. 

Nagrađena su i vrsna istarska maslinova ulja za svoju kvalitetu, no dalmatinski predstavnik je sjajna zvijezda – ulje Zlatne Šoltanke, ukupni pobjednik osim u svojoj kategoriji, najbolji predstavnik svoje zemlje i svog otoka!

Nagrade za kvalitetu JOOP Gold, Silver i Best In Class dodijeljene su kroz sustav dodjeljivanja decimalnih bodova u rasponu od 8,00 (minimum) i 10,00 (maksimum) za kategorije PGI, PDO, Organsko, Monosortno, Blend i Aromatic.

2020. godina predstavlja zanimljiv novi korak za natjecanje: prvo izdanje JOOP DESIGN AWARD, nagrade za dizajn. Uz nagrade za kvalitetu, natjecanje je također nagrađivalo proizvođače koji su sa strašću odavali identitet svog proizvoda putem logotipa, flaširanja i pakiranja: svi vrlo važni detalji na tržištu poput japanskog.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.