Predstavljanje knjige “Gljive, lišajevi, flora i fauna otoka Šolte”


Predstavljanje knjige “Gljive, lišajevi, flora i fauna otoka Šolte” urednika Dinka Sule održano je u Galeriji Bratske kuće u Grohotama. Suvišno je reći prepunoj Galeriji, do posljednjeg mjesta.

Knjigu smo predstavili u najvažnijim segmentima, no ono što je važno za cijelu ovu priču: inicijalni impuls – znatiželja, rad, istraživanje i neumornost potkanuta unutarnjom motivacijom. I toga svega puno, iskreno, neprekidno i uvijek.

Po tim principima Dinko Sule ostvario je svoje suradnje sa znanstvenicima koji su urodili plodom u vidu ove knjige. Suradnja je i međunarodnog karaktera. Jezik suradnje ruši sve granice.

A urednik Sule - opet nastavlja raditi. I istraživati. I dalje.

Moderatorica je bila Željka Alajbeg u ime GKMM Knjižnice Grohote, a o knjizi su govorili lepidopterolog i znanstveni suradnik Stanislav Gomboc, načelnik Nikola Cecić Karuzić i sam urednik, idejni začetnik, motivator i neumorni zaljubljenik u prirodu i istraživač, kako sam kaže, amater, Dinko Sule te Marina Garbin u ime KIC-a otoka Šolte, izdavača.

Bilo je poučno, inspirativno, intimno i vrlo poticajno.

S izdavačkog aspekta ovo je važan projekt, a uz potporu Općine Šolta, ostvaren puno prije određenog roka, jer takav je urednik, ali vrijedan je ovo zapis i ostvarenje kakvo nemaju ni puno veće sredine od naše. Projekt je sveobuhvatan, bio je izazovan, no kao i za sve što vrijedi - trebalo se potruditi i ma što on mislio o tome u svojoj jednostavnosti i skromnosti no neumoljivosti i urednik i svi suradnici trebaju biti ponosni na ovu knjigu, shvatiti je kao poticaj da osvijestimo svijet oko sebe, biološku raznolikost sredine i njeno očuvanje, a to da prenosimo i na buduće generacije, kao što urednikova baka Pavica prenijela njemu.


O knjizi smo pisali ranije - uzmite je, listajte, čuvajte i upoznajte biološko bogatstvo našeg otoka ovdje.

Više zapisa s predstavljanja knjige ovdje.


Pozivam vas kao čitatelje da uživate, kao stanovnike da istražujete i da se ponosite i da živite u prirodi, pazite je i razumijete!

Ostanimo ponizni pred prirodom, inspirirajmo se njom!

Poučava nas, ispravlja krivo i postavlja pravo! Vraća nas sebi samima.


**Knjiga se može kupiti po cijeni od 30 eura u Općini Šolta.**


  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.